HomeOnze mensenAugust de Hoogh

Mr. A.N.L. (August) de Hoogh

image description

Meer over August

Opleiding: Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

August de Hoogh heeft in 2010 zijn master Rechtsgeleerdheid, variant Privaatrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond. Na zijn studie werkte hij drie jaar als wetenschappelijk docent aan diezelfde universiteit, waar hij onder meer het burgerlijk recht doceerde en enkele artikelen schreef. August heeft vervolgens gekozen voor een overstap naar de advocatuur en is sinds 2013 advocaat bij KBS.

August – die gespecialiseerd is in de personenschade – houdt zich vooral bezig met het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Daarin staat hij hoofdzakelijk zakelijke cliënten bij op het gebied van verkeersaansprakelijkheid (WAM), bedrijfsaansprakelijkheid (AVB) en medische aansprakelijkheid. Verder staat hij – als civilist pur sang – ondernemers bij in uiteenlopende (contractuele) geschillen.

Nevenactiviteiten

August is lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Verder is hij bestuurslid van de Vereniging Jonge Professionals Personenschade (VJPP), lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht (VGR) en de Vereniging voor Burgerlijk Recht (VBR). August geeft verder geregeld onderwijs. Voorts is hij buurtbemiddelaar van de Gemeente Utrecht.

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

August heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Letselschaderecht
  • Ondernemingsrecht (waaronder Beroepsaansprakelijkheid)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd  hoofdrechtsgebied.

Nieuwsbrief

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!
  • Wanneer je op aanmelden drukt ga je akkoord met ons Privacy Statement.