HomeOnze mensenMarloes Stuurop

Mr. M.J.E. (Marloes) Stuurop

image description

Meer over Marloes

Opleiding: Nederlands recht aan de Universiteit Maastricht. In 2018 heeft Marloes de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (de PALA) aan de Erasmus universiteit afgerond.

In 2009 is Marloes haar loopbaan begonnen als Legal Consultant bij de zakelijk dienstverlener Eiffel. In die rol was zij gedurende vier jaar werkzaam binnen projecten bij diverse opdrachtgevers en juridisch dienstverleners, voornamelijk op het terrein van arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Hierna is zij enkele jaren verbonden geweest aan een niche-arbeidsrechtkantoor in Utrecht. Sinds 2015 is Marloes als advocaat werkzaam bij KBS Advocaten. Marloes werkt efficiƫnt, grondig en doelgericht. Zij is goed in staat zich in de wens van de klant te verplaatsen.

Arbeidsrecht

Marloes heeft jarenlange ervaring op het gebied van arbeidsrecht en ontslag. Zij behandelt uiteenlopende kwesties op dit gebied, zoals individuele ontslagen, reorganisaties, (wijziging van) arbeidsvoorwaarden, concurrentie- en relatiebedingen, overgang van onderneming, ontslag van een statutair directeur, arbeidsongeschiktheid & sociaal zekerheidsrecht. Marloes staat zowel werkgevers als werknemers bij, niet alleen bij het voorkomen en oplossen van arbeidsgeschillen, maar ook bij het voeren van procedures bij de rechtbank.

Ondernemingsrecht

Marloes is ook werkzaam in het ondernemingsrecht. Zij adviseert en procedeert onder meer op het gebied van verbintenissen- en contractenrecht, zowel voor particulieren als voor ondernemers. Tevens ondersteunt zij als advocaat de curatoren van de afdeling insolventierecht bij de afwikkeling van faillissementen. Zij heeft dan ook de nodige ervaring met daarbij horende kwesties als financiering & zekerheden (waaronder eigendomsvoorbehoud, pand- en hypotheekrecht), incassozaken, beslag- en executierecht en bestuurdersaansprakelijkheid.

Nevenactiviteiten

Marloes is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Midden-Nederland VAAMN) en auteur van de TAP (Tijdschrift Arbeidsrecht Praktijk).

Recente activiteiten

  • Kort geding omtrent schorsing van een non-concurrentiebeding
  • Diverse individuele ontbindingsprocedures
  • Collectief ontslag wegens reorganisatie
  • Advisering inzake overgang van onderneming
Nieuwsbrief

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!
  • Wanneer je op aanmelden drukt ga je akkoord met ons Privacy Statement.