HomeKlantgroepenDierenartsen

Dierenartsen

image description

KBS Advocaten adviseert dierenartsen met name op het terrein van het arbeidsrecht, samenwerkingsvraagstukken (maatschapsconflicten e.d.) en het (algemeen) ondernemingsrecht.

Arbeidsrecht

Wij staan dierenartsen (zowel werkgevers als werknemers) bij over allerhande arbeidsrechtelijke vraagstukken. We hebben kennis van de cao dierenartspraktijken, cao paraveterinaire en cao dierenartsassistenten. Bent u werkgever of een dierenarts in loondienst, neem bij arbeidsrechtelijke vragen contact op met onze arbeidsrechtadvocaten.

Daarnaast kunnen wij u ook adviseren bij vragen over pensioenrecht. De sectie beschikt over twee mediators die kunnen worden ingezet en die met hun kennis van het arbeidsrecht en de veterinaire praktijk een meerwaarde hebben.

Ondernemingsrecht

Op het terrein van het ondernemingsrecht adviseren wij beginnend dierenartsen regelmatig over de juridische aspecten van de verschillende samenwerkingsvormen die in de praktijk veel voorkomen. Wij hebben hiervoor een startersscan ontwikkeld bestaande uit de volgende onderdelen:

– een quickscan van relevante stukken als: het huidige arbeidscontract, businessplan of correspondentie waarin de plannen worden beschreven;

Рeen persoonlijk gesprek van 1,5 uur met een van onze advocaten, waarin wij bespreken wat de mogelijkheden zijn, welke samenwerkingsvormen er zijn en wat de voor- en nadelen van de verschillende samenwerkingsvormen zijn. Op basis van uw specifieke situatie geven wij een inschatting van uw juridische positie en adviseren wij  welke samenwerkingsvorm voor u het meest passend is.

Eerste Hulp bij samenwerkingsconflicten

Ook staan wij geregeld partijen bij met een samenwerkingsconflict. Vanuit de gedachte voorkomen is beter dan genezen, hebben wij quickscan Eerste hulp bij samenwerkingsgeschillen ontwikkeld, bestaande uit:

– een quickscan van uw maatschapscontract of samenwerkingscontract en eventuele correspondentie waaruit de kern van het geschil blijkt;

– een persoonlijk gesprek van 1,5 uur met een van onze advocaten, waarin wij met u bespreken waaruit het samenwerkingsconflict bestaat en welke opties er gelet op de bestaande contractuele afspraken zijn om wellicht tot een oplossing te komen.

Wilt u meer weten over de dienstverlening van KBS Advocaten aan dierenartsen, neem dan contact met ons op.

Suzanne Steegmans

Ben je benieuwd of wij iets voor je kunnen betekenen?

Altijd up to date?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!
  • Wanneer je op aanmelden drukt ga je akkoord met ons Privacy Statement.