HomeKlantgroepenZiekenhuizen en klinieken

Ziekenhuizen en klinieken

image description

Wij zijn bekend met de dynamiek binnen een ziekenhuis of een kliniek (ZBC’s) en kennen de belangen van de verschillende actoren binnen de organisatie. Wij zijn regelmatig betrokken als adviseur van de Raad van Bestuur in geval van bedrijfsovernames (bijv. outsourcing), samenwerkingsvraagstukken, disfunctioneren medisch specialisten of gezondheidsrechtelijke vraagstukken. Daarnaast treden wij veelvuldig op in medische aansprakelijkheidszaken of bij klachten en geschillen.

De advocaten van de sectie arbeidsrecht kennen de gezondheidszorg en adviseren ziekenhuizen graag en snel bij al hun vragen over arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht en pensioenrecht.

Samen zoeken  naar de beste oplossing om conflicten en procedures te voorkomen. Wij denken mee over andere oplossingen dan procedures, zoals mediation en coaching, maar als de rechter (of het Scheidsgerecht Gezondheidszorg) er toch aan te pas moet komen dan helpen wij u om het beste resultaat te bereiken. We komen geregeld bij het Scheidsgerecht Gezondheidszorg en zijn dus vertrouwd met de werkwijze en jurisprudentie van dit arbitrage-instituut.

De sectie beschikt ook over twee mediators die kunnen worden ingezet en die met hun kennis van het arbeidsrecht en de verzekeringsbranche een meerwaarde hebben.

Altijd up to date?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!
  • Wanneer je op aanmelden drukt ga je akkoord met ons Privacy Statement.