Workshopcarrousel KBS en Mobiliteit Utrecht

31-01-2017

KBS organiseerde in het kantoor in Rijnsweerd de eerste netwerkbijeenkomst van Mobiliteit Utrecht van het nieuwe jaar. Met een workshopcarrousel over detachering, sociaal plan en hypermobiele AOW-ers werden de deelnemers aan dit bijzondere netwerk onderhouden over de meest relevante en recente juridische ontwikkelingen daar waar het gaat om duurzame inzetbaarheid en arbeidsmobiliteit. Wij hebben genoten van de energie en inbreng van iedereen; dank daarvoor!

 

Mobiliteit Utrecht

Mobiliteit Utrecht (MU) is een onafhankelijk intersectoraal netwerk van werkgevers die duurzame inzetbaarheid creëren. Het netwerk bestaat uit meer dan 100 regionale werkgevers en levert een positieve bijdrage aan de arbeidsmarkt, aan het bedrijfsresultaat en aan kwaliteit door uitwisseling van werknemers, kennis, ideeën en ervaring van, voor en door werkgevers in de regio Utrecht. De  rollen van het netwerk: 

 

 • Instroom: MU brengt partijen samen. Naast de instroom uit bedrijven in het netwerk kijkt MU ook naar de mogelijke instroom uit bijvoorbeeld overheidsinstanties.
   
 • Ontwikkelen van werknemers: De nadruk ligt op het ontwikkelen van werknemers, om zo de concurrentiekracht van de werkgevers te waarborgen.
   
 • Uitstroom: personeel dat bij een werkgever niet meer inzetbaar is, wordt uitgewisseld met een werkgever waar het wel een toegevoegde waarde kan leveren.
   

Klik hier voor de activiteiten van MU.

 

Workshopcarrousel

De sectie arbeids- en ambtenarenrecht van KBS Advocaten organiseerde een kenniscarrousel  van drie workshops:

 

 • Sociaal plan: de Wet Wer en Zekerheid biedt een aantal mogelijkheden voor werkgevers om bij sociaal plan af te wijken van wettelijke bepalingen met betrekking tot transitievergoeding en ontslagvolgorde.
   
 • Hypermobiele AOW-ers: met de Wet werken na de AOW gerechtigde leeftijd is een nieuw type werknemer gecreëerd die bij gebrek aan wettelijke aanspraken met recht hypermobiel mag worden genoemd.
   
 • Detachering als instrument voor duurzame inzetbaarheid. In de praktijk wordt detachering veel gebruikt om werknemers te mobiliseren naar emplooi elders.