Activiteiten

Academie voor Gezondheidsrecht: Basiscursus Gezondheidsrecht

24-05-2018

Op 24 mei 2018 verzorgen Nicolette Cremers (jurist Zorgverzekeraars Nederland) en Mascha Bots (advocaat bij KBS) voor de Academie voor Gezondheidsrecht  de eerste dag van de basiscursus Gezondheidsrecht met als onderwerpen:

  • Marktordening in de zorg
  • Bekostiging van de zorg
  • Het stelsel van (langdurige) zorgverzekeringen
  • Bestuur en toezicht

Medilex: Algemene verordening gegevensbescherming in de zorg (AVG)

25-05-2018

Medilex organiseert op 25 mei 2018 een informatiebijeenkomst over de AVG en de gevolgen die de nieuwe privacyvoorschriften hebben voor zorgaanbieders. Mrs. Erik Luijendijk en Niels van den Burg verzorgen een ochtendsessie met als onderwerp Privacy in de zorg en de AVG . 

De heer C. van Balen, senior inspecteur van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), zal een toelichting geven over de rol van de AP als toezichthouder. 

 

Locatie: 

NH Hotel Amersfoort

Stationsstraat 75
3811 MH Amersfoort
Nederland

 

Voor deze Medilex-bijeenkomst zijn nog plaatsen beschikbaar. Klik op onderstaande button (Lees meer) om u aan te melden.

 

Workshop bij ANT: samenwerkingsvormen voor tandartsen en ontwikkelingen voor zzp’ers

14-06-2018

Tandartsen/praktijkhouders werken in de praktijk veelvuldig samen met tandartsen zonder eigen praktijk. Afhankelijk van de aard van de samenwerking, zijn er verschillende vormen waarin de samenwerking juridisch kan worden vormgegeven. In deze workshop op 14 juni 2018 wordt u door mr. Niels van den Burg geïnformeerd wat in de praktijk de meest voorkomende samenwerkingsvormen zijn. Verder worden de laatste ontwikkelingen voor zzp’ers behandeld. Tot slot wordt aandacht besteed aan de criteria voor ondernemerschap die de Belastingdienst hanteert voor zzp’ers.