Home Eerste Kamer neemt Wet Vereenvoudiging en Flexibilisering BV-recht aan

KBS

Eerste Kamer neemt Wet Vereenvoudiging en Flexibilisering BV-recht aan

De Eerste Kamer heeft op 12 juni 2012 de ‘Wet vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht’ aangenomen. De Minister van Veiligheid en Justitie heeft aangekondigd dat de wet op 1 oktober 2012 in werking zal treden. Door de nieuwe wet wordt het oprichten van een besloten vennootschap eenvoudiger.

Het wetsvoorstel wijzigt in boek 2 van het Burgerlijk Wetboek de regeling voor besloten vennootschappen waardoor het eenvoudiger wordt om een BV op te richten. Daarnaast wordt ook de geschillenregeling op een aantal punten verbeterd. Voorts krijgen aandeelhouders meer vrijheid voor de inrichting van een evenwichtig systeem van crediteurenbescherming. Het minimumkapitaal van 18.000 euro wordt afgeschaft. Daarnaast komt de verplichte blokkering van de overdraagbaarheid van aandelen te vervallen en worden de mogelijkheden om besluitvorming buiten de algemene vergadering te laten plaatsvinden verruimd. Ook wordt het mogelijk om in de statuten te voorzien in stemrechtloze of winstrechtloze aandelen, of in een flexibele verdeling van het stemrecht. Het voorgaande is een greep uit de wijzigingen die het wetsvoorstel met zich brengt.

 

Voor advisering over het nieuwe BV-recht kunt u contact opnemen met een van onze advocaten van de sectie Ondernemingsrecht.

 

Klik hier voor de volledige wetstekst.

 

Nieuwsbrief

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

Scroll naar boven