HomeSpecialismenDisfunctioneren

Disfunctioneren

image description

 

 

Contactpersonen:
Mascha Bots
Ernst de Jong

Binnen de zorg is veel aandacht voor het optimaal functioneren, en met name het verminderd functioneren en disfunctioneren van de individuele zorgprofessional. Disfunctioneren is die situatie dat iemand (veelal) structureel tekortschiet als gevolg van een gebrek aan beroepscompetenties en waarin sprake is van onverantwoorde zorgverlening. In die situaties is vaak sprake van omstandigheden dat patiƫnten geschaad zijn of het risico lopen geschaad te worden.

Een aantal beroepsgroepen, heeft een modelreglement mogelijk disfunctioneren ontwikkeld, gericht op het doen van onderzoek naar de vraag of sprake is van disfunctioneren, of verbetering mogelijk is en welke maatregelen daartoe dienen te worden getroffen.

Wordt u met een functioneringsvraag geconfronteerd of bent u anderszins bij een functioneringskwestie of procedure vermeend disfunctioneren betrokken? Bij KBS Advocaten zijn gespecialiseerde advocaten werkzaam die de diverse partijen betrokken bij een functioneringsvraag kunnen adviseren en bijstaan.

Onze mensen

Bij deze mensen ben je aan het juiste adres

Nieuwsbrief

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!
  • Wanneer je op aanmelden drukt ga je akkoord met ons Privacy Statement.