HomeOnze mensenErnst de Jong

Mr. E.J.C. (Ernst) de Jong

image description

Meer over Ernst

Opleiding: Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Ernst de Jong is jarenlang als verpleegkundige werkzaam geweest in de gezondheidszorg. Na voltooiing van zijn studie Nederlands Recht werkte hij aansluitend bij de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG). In 2000 maakte hij de overstap naar KBS en de advocatuur.

Brede en specialistische ervaring

Ernst is een all-round gezondheidsrechtadvocaat. Hij heeft ruime ervaring in advisering en begeleiding bij conflicten tussen beroepsbeoefenaren onderling en de relatie tussen beroepsbeoefenaren en anderen, zoals zorgverzekeraars en de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Daarnaast adviseert en procedeert hij op het terrein van civiele en tuchtrechtelijke aansprakelijkheid van beroepsbeoefenaren en zorginstellingen. Hij heeft speciale belangstelling voor de Wet op de Bescherming Persoonsgegevens (WBP) en de Wet op de Lijkbezorging. Kortom: een advocaat met een even brede als specialistische expertise.

Nevenactiviteiten

Ernst is plaatsvervangend lid-jurist van het College van Beroep van het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en lid van de Commissie van Toezicht van het FPC 2Landen.

Hij is voorts lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht. Voor deze vereniging schreef hij in 2004 samen met o.m. Willemien Kastelein het pre-advies ‘Het beroepsgeheim, continuïteit en verandering’. In 2014 schreef hij mee aan de Kroniek rechtspraak Tuchtrecht voor het Tijdschrift voor Gezondheidsrecht alsmede aan het Handboek voor Gezondheidsrecht.

Nieuwsbrief

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!
  • Wanneer je op aanmelden drukt ga je akkoord met ons Privacy Statement.