KBS advocaten
Nieuwsbrief KBS Advocaten | April 2016 | www.kbsadvocaten.nl

Boetes na electrocutie

De gemeente Boxtel, antikraakverhuurder Camelot en de technische dienst van Camelot moeten elk een boete van € 60.000 betalen vanwege de dood van een 20-jarige vrouw. De rechter heeft de drie partijen schuldig bevonden aan dood door schuld. De vrouw werd in januari 2013 geëlektrocuteerd toen ze onder de douche stond.

Vakantiedagenclaim

De Nederlandse Staat gaat ten onrechte niet opgebouwde vakantiedagen vergoeden. Tot 1 januari 2012 stond in de wet dat een zieke werknemer alleen in de laatste zes maanden van een aaneengesloten ziekteperiode vakantie opbouwt. Dat is in strijd met de Europese regels met betrekking tot het opbouwen en genieten van vakantie, aldus het Europese Hof van Justitie. Onlangs bepaalde de Hoge Raad dat de Nederlandse staat aansprakelijk is voor de vakantiedagen die werknemers op deze manier hebben gemist.

Huis voor Klokkenluiders

Begin deze maand heeft ook de Eerste Kamer het wetsvoorstel Huis voor Klokkenluiders aanvaard. De wet ziet op een interne klokkenluidersregeling die verplicht is voor ondernemingen/instellingen/decentrale overheden e.d. met meer dan 50 werknemers (zie wetsvoorstel 34 105).

Vacature advocaat medewerkers

KBS Advocaten N.V. zoekt enthousiaste advocaat medewerkers met kennis en ervaring in het gezondheidsrecht en/of het aansprakelijkheids-/verzekeringsrecht.

Statusvoering en bewijslevering

In het Nederlandse procesrecht geldt nog altijd het adagium ‘wie stelt moet bewijzen’. Dit geldt ook in beroepsaansprakelijkheidszaken van professionals zoals accountants, notarissen, advocaten maar ook bij claims tegen hulpverleners in de zorgsector zoals (huis-)artsen, medisch specialisten en verpleegkundigen.

U ontvangt deze servicemail omdat u zich daarvoor hebt opgegeven of omdat u cliënt bent van KBS Advocaten N.V. Indien u in de toekomst geen e-mails meer wenst te ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.

Afmelden »