Home Achmea vordert 4 miljoen terug van tandartsen

Achmea vordert 4 miljoen terug van tandartsen

Zorgverzekeraar Achmea heeft vandaag aangekondigd dat zij in de komende maanden bij ongeveer 1000 tandartsen geld gaat terug vorderen vanwege onterecht ingediende declaraties. In totaal gaat het blijkens het persbericht van Achmea om ongeveer 4 miljoen euro.

Achmea zal met de door haar geselecteerde tandartsen in gesprek treden. Daarbij zal definitief moeten worden beoordeeld of inderdaad sprake is van foutieve declaraties. Hierbij is ook van belang te achterhalen wat de oorzaak is van eventuele foutieve declaraties. Van opzettelijke fraude hoeft in veel gevallen helemaal geen sprake te zijn. Zo kunnen fouten in declaraties bijvoorbeeld het gevolg zijn van onduidelijke, of niet goed passende prestatiebeschrijvingen, maar ook van administratieve fouten of ICT problemen.

Tandartsen die geconfornteerd worden met een terugvordering en/of verdacht worden van opzettelijke fraude, doen er goed aan zich van begin af aan goed te laten adviseren. Een terugvordering kan immers niet alleen financiële consequenties hebben, maar zou, afhankelijk van de aard en de omvang van de gestelde fouten, ook kunnen leiden tot handhaving door de Nederlandse Zorgautoriteit of de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

De gezondheidsrechtadvocaten van KBS hebben veel expertise op dit terrein en staan u hierbij graag bij.

Klik hier voor het persbericht van Achmea.

Nieuwsbrief

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

Scroll naar boven