Home Jansen (Steur) opnieuw onderzocht

Jansen (Steur) opnieuw onderzocht

De voormalig neuroloog Jansen (Steur) werd vorig jaar door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar. Zowel het Openbaar Ministerie als Jansen ging tegen dit vonnis in beroep. De zaak is nu aanhangig bij het gerechtshof.

Medisch onderzoek

Gedurende de behandeling van de zaak bij  de rechtbank was Jansen reeds uitgebreid medisch onderzocht, in het bijzonder door verschillende neurologen, een psychiater en een gezondheidszorgpsycholoog. Dit mede in verband met een verkeersongeval dat Jansen in 1990 had gehad.

CT-hersenscan
Het gerechtshof heeft vandaag in een tussenarrest besloten dat er nu eerst verder medisch onderzoek bij Jansen zal worden verricht door een neuroloog, teneinde te beoordelen of een CT-hersenscan bij Jansen moet worden gemaakt is en teneinde te rapporteren omtrent de vraag of er een betrouwbare uitspraak gedaan kan worden naar het al dan niet ontstaan van hersenletsel als gevolg van het auto-ongeluk van verdachte in 1990 en het (voort)bestaan van dat hersenletsel gedurende de periode waarin de tenlastegelegde feiten hebben plaatsgevonden.
 

Zekerheid

De deskundige dient tevens te onderbouwen met welke mate van zekerheid tot de conclusies kan worden gekomen. Vervolgens zal dan aanvullend betreffende Jansen worden gerapporteerd door een psychiater en een gezondheidszorgpsycholoog. Daarbij zal de vraag worden voorgelegd of de uitkomst van het neurologisch onderzoek hen aanleiding geeft tot aanpassing van de eindconclusies in hun rapportages van 25 november 2013 en zo ja, wat die aanpassingen dan zijn.
Overigens wordt dit onderzoek verricht op verzoek van Jansen zelf.

Lees hier het tussenarrest van het gerechtshof.

Nieuwsbrief

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

Scroll naar boven