Home Minister Schippers stuurt evaluatie Wet Big naar de Kamer

Ernst de Jong

Tuchtrecht
/

Minister Schippers stuurt evaluatie Wet Big naar de Kamer

De evaluatie van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG) is door minister Edith Schippers aan de Tweede Kamer aangeboden. Deze tweede evaluatie van de Wet BIG richt zich op de vraag of de wet nog altijd haar doel bereikt, namelijk het bevorderen en bewaken van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en het beschermen van de patiënt tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen in de gezondheidszorg. En het gaat in op de vraag of de wet nog voldoende toekomstbestendig is in de huidige vorm.

In de evaluatie komen de thema’s registratie en titelbescherming, opleidingseisen en deskundigheidsgebieden, voorbehouden handelingen, tuchtrecht en strafrecht aan de orde, en wordt besproken hoe de wet op die onderdelen functioneert en in hoeverre dat bijdraagt aan het realiseren van de doelstellingen van de Wet BIG.

De evaluatie heeft plaatsgevonden onder verantwoordelijkheid van ZonMw. Minister Schippers heeft toegezegd binnen drie maanden met een inhoudelijke reactie op het rapport te komen. Het rapport is hier te lezen.
 

Nieuwsbrief

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

Scroll naar boven