Home Rapport: “Het resultaat telt ziekenhuizen 2012”

Niels van den Burg

Overig
/

Rapport: “Het resultaat telt ziekenhuizen 2012”

De Inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ) rapporteert elk jaar over de resultaten van de analyse op de kwaliteitsindicatoren van de ziekenhuizen in de rapportenreeks ‘Het Resultaat Telt’ (HRT). De basisset kwaliteitsindicatoren is voor de IGZ een van de instrumenten om ziekenhuizen op te sporen waar de zorg niet voldoende is geborgd. Daarmee kan de IGZ het toezicht op de ziekenhuizen mede prioriteren.

Het rapport over het jaar 2012 is op 27 januari jl. gepubliceerd. Uit het rapport komt naar voren dat  bijna alle kwaliteitsindicatoren een verbetering laten zien in de uitslag ten opzichte van het verslagjaar 2011. 

Bijvoorbeeld:
– Bij enkele indicatoren zoals trombolyse en pijn hebben de indicatoren hun doel bereikt: verdere verbetering is niet meer mogelijk;
– De time-out op operatiekamers is bijna volledig ingevoerd;
– Multidisciplinair overleg over de behandeling van kanker is vrijwel overal ingevoerd;
– Perinatale audits waarbij perinatale sterfte multidisciplinair wordt nabe-sproken zijn breed ingevoerd;
– Een opvallende daling van sterfte (ca 25%) voor de oncologische ingrepen als gevolg van de concentratie van de betreffende ingrepen in een beperkt aantal centra;
– Een verbetering in de uitslag van indicatoren die zijn gericht op kwaliteits-registraties zoals de Dutch Surgical Colorectal Audit.

 

Voor het gehele rapport, klik hier.

Nieuwsbrief

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

Scroll naar boven