Home Zeven artsen geschrapt in 2015

Zeven artsen geschrapt in 2015

De tuchtcolleges voor de gezondheidszorg hebben hun gezamenlijke jaarverslag over 2015 gepresenteerd. In dat jaarverslag wordt weer veel informatie gegeven, bijvoorbeeld over de werkwijze van de tuchtcolleges, het aantal zaken dat wordt behandeld en de uitspraken die worden gedaan.

Zo blijken in 2015 zeven artsen hun titel te hebben verloren en zijn ook twee verpleegkundigen uit het register geschrapt. Dat gold ook voor twee psychotherapeuten, maar dit waren twee psychotherapeuten die ook arts (psychiater) waren. Deze twee verloren allebei zowel hun titel van arts als die van psychotherapeut.

Dergelijke zware maatregelen zijn een uitzondering. De meeste klachten worden door de tuchtcolleges ongegrond verklaard. In 2015 zijn ongeveer 1435 klachten afgehandeld door de Regionale Tuchtcolleges. In 246 gevallen werd de klacht (gedeeltelijk) gegrond verklaard. Daarbij werd 12 maal geen maatregel opgelegd, 149 maal een waarschuwing en 67 keer een berisping. In de overige gevallen ging het om een zwaardere maatregel.

Het jaarverslag vindt u hier.

Nieuwsbrief

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

Scroll naar boven