Home IGJ terughoudend vanwege coronavirus

IGJ terughoudend vanwege coronavirus

Zorginstellingen

Medio maart 2020 heeft de IGJ aangegeven terughoudend te zijn met het afleggen van inspectiebezoeken. Dit opdat zorginstellingen en zorgverleners zich volledig kunnen richten op het behandelen van patiënten.

Mocht de IGJ wel een bezoek aan een zorginstelling willen brengen, kondigt zij dit (indien mogelijk) één dag van te voren aan. Mocht de zorginstelling, vanwege het coronavirus, niet optimaal aan een bezoek van de inspectie kunnen meewerken, dan kan dit worden aangegeven. Inspectie door de IGJ kan ook plaatsvinden op afstand, bijvoorbeeld door middel van een online inzage van stukken.

De IGJ heeft aangegeven indien nodig ook locaties te bezoeken die (eventueel) vanwege het coronavirus zijn gesloten.

In een nader nieuwsbericht geeft de IGJ aan dat mits dit verband houdt met het coronavirus, overschrijding van termijnen voor het melden van calamiteiten en de afhandeling daarvan tot nader bericht niet wordt gehandhaafd. Indien zorg op een andere wijze dan gebruikelijk wordt verleend, dient de keuze daartoe, zo heeft de IGJ aangegeven, schriftelijk te worden vastgelegd.

Geneesmiddelen

Inspecties door de IGJ op de productie en distributie van geneesmiddelen worden slechts in urgente situaties inspecties uitgevoerd.

Gezien het coronavirus voert de IGJ de komende tijd geen GMP- als GDP-inspecties uit. Zie hier het nieuwsbericht van de IGJ.

Meer antwoorden met betrekking tot corona?

KBS Advocaten behandelt voor u in de vorm van een Q&A per specifieke rubriek, diverse vragen die rijzen vanuit onze rechtspraktijk.

Neem gerust contact met ons op voor specifieke vragen!

Nieuwsbrief

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

Scroll naar boven