Strafrecht

Indien u door het Openbaar Ministerie in een strafprocedure wordt betrokken, dan kan dat grote gevolgen hebben. Niet alleen voor u persoonlijk maar ook voor uw professionele functioneren. De strafrechtspecialisten van KBS weten u hierin goed te begeleiden. Niet alleen als het gaat om eenvoudige verkeersovertredingen maar ook indien u wordt geconfronteerd met een (financieel of anderszins) complexe aanklacht.

 

Gezondheidszorg

KBS beheerst met name het specialistische terrein van het gezondheidsstrafrecht. Zorgprofessionals ondervinden in toenemende mate dat het Openbaar Ministerie onderzoek doet enerzijds naar het reilen en zeilen binnen de zorginstellingen en anderzijds bijvoorbeeld naar de omstandigheden waaronder patiënten schade hebben opgelopen of zijn overleden. Bij de uitoefening van uw praktijk kunt u worden geconfronteerd met strafrechtelijke onderzoeken en vervolgingen ter zake van bijvoorbeeld:

  • dood door schuld of mishandeling van de patiënt;
  • euthanasie;
  • inbeslagname van medische dossiers;
  • een materiële controle leidt tot een onderzoek naar fraude;

 

Indien u iets dergelijks aan de hand heeft, is goede juridische bijstand essentieel. Belt u gerust met onze strafrechtdeskundigen voor een vrijblijvend advies.

 

Meer weten over Strafrecht? Neem dan contact op met:

 

Mr. Oswald Nunes   ol.nunes@kbsadvocaten.nl   Tel. (030) 21 22 866
Mr. Michel de Ridder   mjj.deridder@kbsadvocaten.nl   Tel. (030) 21 22 834
Mr. Danielle Zwartjens  d.zwartjens@kbsadvocaten.nl   Tel. (030) 21 22 833