Home Vrije tarieven mondzorg in opspraak

Vrije tarieven mondzorg in opspraak

Over het experiment met de vrije tarieven in de mondzorg, is de afgelopen tijd het nodige te doen geweest. De bedoeling van het experiment was aanvankelijk dat tandartsen gedurende drie jaren zelf de door hen te hanteren tarieven zouden mogen bepalen. Toch gaf de Tweede Kamer vorige week aan het experiment al na de zomer, en derhalve een half jaar na de aanvang van het experiment, stop te willen zetten.

Aanleiding voor een kamerdebat over het experiment waren cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit waaruit bleek dat de kosten in de mondzorg in het eerste kwartaal van 2012 met 6% zouden zijn zijn gestegen.

Minister Schippers wil het experiment (vooralsnog) niet stopzetten. Dat zou zij onzorgvuldig vinden, onder meer vanwege het voorbereidende werk dat tandartsen in het experiment hebben gestoken, maar ook vanwege het feit dat de Nederlandse Zorgautoriteit de cijfers (ook) relativeert. Wel deed Schippers een oproep aan tandartsen om de prijzen niet (nog) meer te laten stijgen.

Het NMT heeft zich verzet tegen stopzetting van het experiment. Zij deed daartoe een oproep aan de politiek in de krant en kwam tegemoet aan voornoemde oproep van Schippers door toe te zeggen dat de prijzen dit jaar niet verder zullen stijgen.

 

Nieuwsbrief

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

Scroll naar boven