Home Zijn uw contracten in orde?

KBS

Zijn uw contracten in orde?

KBS Advocaten lanceert voor ondernemers de Contractscan. Als u wilt ondernemen en zich niet druk wilt maken over mogelijk juridische risico’s, neem dan contact op.

De Contractscan
  • Check of uw contracten overeenkomen met wat u wilt overeenkomen of bent overeengekomen met een derde partij;
  • Check op actuele wetgeving en rechtspraak;
  • Indicatie van potentiële risico’s.
Waarom is de Contractscan belangrijk?

Een contract moet duidelijk zijn en niet voor meerdere uitleg vatbaar. Dit om te voorkomen dat in de toekomst discussies kunnen ontstaan over de uitleg van het contract. Daarnaast moeten bepaalde zaken juridisch goed zijn weergegeven, omdat er anders een risico kan ontstaan als uitvoering wordt gegeven aan rechten en/of verplichtingen. Om een voorbeeld te noemen: u levert onder eigendomsvoorbehoud goederen aan een klant, die vervolgens failliet gaat terwijl uw facturen niet zijn betaald. Uiteraard wilt u deze geleverde goederen zo snel mogelijk ophalen. Een curator checkt dan of het eigendomsvoorbehoud rechtsgeldig is gemaakt. Als dit voorbehoud niet goed is omschreven in het contract of uw algemene voorwaarden, dan is er geen sprake van een geldig eigendomsvoorbehoud en zijn de goederen eigendom geworden van uw klant. U bent dan én uw goederen kwijt, én u krijgt (hoogstwaarschijnlijk) niet betaald op uw facturen.

Hieruit blijkt het belang contracten goed te laten checken op risico’s en zo nodig aan te passen.

Ondernemers willen ondernemen en zich niet druk te hoeven maken over mogelijk juridische risico’s. Met de Contractscan krijgt u inzicht of uw contracten op orde zijn of dat deze moeten worden aangepast. Met het hanteren van juridisch sterke contracten voorkomt u problemen en verbetert u als ondernemer uw rechtspositie bij een mogelijk geschil. 

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op met Sandra Buddingh of Mieke Stap (op telefoonnummer 030-2122844) om de mogelijkheden voor u als ondernemer te bespreken.

Nieuwsbrief

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!

Scroll naar boven